Menu
  • Del

Pressemeddelelse: Hårde ord bliver til konstruktiv dialog

Dato: 25- 05- 2023

Efter at have været i clinch går AutoCamperRådet og Campingoutdoor Danmark nu i dialog for at styrke campingpladsernes rammevilkår og autocamperturisternes forhold.


En heftig debat i presset mellem AutoCamperRådet (ACR), der repræsenterer en række danske autocamperturister, og Camping Outdoor Danmark (CODK), der repræsenterer danske campingpladser og -forhandlere, har nu fået de to organisationer til at gå i konstruktiv dialog.

De har skabt et forum, hvor udfordringer og målsætninger kan drøftes. Hovedformålet er at styrke campingsegmentet generelt i Danmark og samtidig forbedre autocampisternes oplevelser.

Både ACR og CODK ønsker, at autocamperturisterne får målrettede forhold på dertil indrettede pladser. I den forbindelse mener de to organisationer, at nogle campingpladsers faciliteter bør tilpasses autocampernes behov. Så pladserne kan tiltrække flere autocamperturister.

Fra hygge til vigtigt turisterhverv

Parterne vil desuden samarbejde om at forbedre rammevilkårene for Danmarks campingpladser, der bør opfattes som en vigtig turistmagnet i samme kaliber som sommerhuse og hoteller.

Det er også en fælles målsætning for ACR og CODK at øge kapaciteten for autocamperturisternes overnatnings- og parkeringsmuligheder.

Autocamperpladser bør etableres efter behov og til gavn for både autocamperturister, kommuner og det lokale erhvervsliv inklusive campingpladserne. Parterne opfordrer desuden kommunerne til at sikre ensartet behandling af autocamperpladser og minimumsbestemmelser for faciliteter.

ACR og CODK ser frem til en fortsat konstruktiv dialog til gavn for turismen og autocamperturister i Danmark.

Kontakt:
AutoCamperRådet – Hans Henry Bækvang Hans@baekvang.dk T: 30558943

Camping Outdoor Danmark – Niels Frederik Lund nfl@campingoutdoordanmark.dk T: 44115989

Faktaboks: Camping Outdoor Danmark

Camping Outdoor Danmark er Danmarks brancheforening for campingimportører, campingforhandlere, campingproducenter og campingpladser. Formålet er i fællesskab at løfte campingerhvervet til et højere niveau ved at forbedre branchens rammevilkår og udbrede kendskabet til camping i ind- og udland.

Faktaboks: AutoCamperRådet

AutoCamperRådet er et samarbejdsprojekt, hvis formål er at fremme autocamperturismen i Danmark ved at opleve en større del af den voksende autocamperturisme i Europa.

ACR er uafhængig af kommercielle interesserede og dets medlemmer er Dansk AutoCamper Forening, DK-AutoCam, Dansk Camping Union og Campervenner.

Faktaboks: Campingpladser

Der er ca. 450 campingpladser i Danmark. Camping er den tredje største overnatningsform i Danmark efter hoteller og feriehuse. 2022 var et rekordår for camping med næsten 13 mio. overnatninger. Campingpladserne er omfattet af campingreglementet, som bekendtgør hvordan udlejningstilladelsen giver til campingpladserne, og hvordan de kan indrette og benytte deres plads. Kommunerne har som tilsynsmyndighed ansvar for at føre tilsyn med, om reglerne overholdes, og oftest fortolker kommunerne reglementet forskelligt.

Faktaboks: Autocampere

Antallet af autocampere stiger, og autocamperturismen vokser som ferieform. I 2022 var der næsten 2,8 mio. indregistrerede autocampere i Europa. I Danmark er salget af autocampere steget 122 % fra 2019 til 2021, og i samme periode voksede det samlede antal danske autocampere med 17,5 % fra 10.440 til 12.268. 60 % af autocampister finder overnatning på lystbådehavne og marinaer, mens 30 % overnatter på campingpladser. Dertil kommer overnatninger på autocamperpladser, parkeringspladser, ved bondegårde mv

 

Kontakt os